9 Ocak 2015 Cuma

A ve B

İki taraf var. A ve B. 

Sen A nın B hakkında yaptığı her eleştiriyi, A nın savunduğu her fikri, hatta A nın yaptığı her hareketi sonuna kadar kınıyorsun. Daha doğrusu kınamak da değil, neredeyse fikir beyan etmesini özgürlüğün en büyük katledicisi olarak görüyorsun. A ya fikir beyan etme özgürlüğünü asla tanımıyorsun. A nın B aleyhinde bir şey söyleme hakkı asla olamaz senin için. Burada özgürlük kavramı asla aklına gelmez. A için özgürlük söz konusu değildir. 

B ise A aleyhine konuşur veya başka konularda fikir beyan eder de A buna tepki gösterirse eğer, birdenbire düşünce özgürlüğü geliyor aklına. Birdenbire özgür düşüncenin en ateşli savunucusu kesiliyorsun. Özgürlük için neredeyse canını vereceksin. A yı susturmak ve özgürlüğü korumak adına yapmayacağın şey yok. Çünkü B söz konusu. Çünkü özgürlük yalnız B için var. 

Bravo. 
Özgürlük adı altındaki bu kısıtlayıcı dayatmanı gördükçe senin algılama ve muhakeme yeteneğinden ciddi şüphe duyuyorum. Kendi dar kalıbını özgürlük adı altında sunmaya çalışmanı kabul etmiyorum. 

Özgürlük tek taraf için geçerli kılındığı zaman bunun adı özgürlük olmuyor. Ama sen ne yazık ki bunu hiçbir zaman anlamayacaksın ve ben burda boşu boşuna çıldırmakla uğraşacağım. 

5 yorum:

StummScream dedi ki...

Halk arasında ilk aşaması bencillik diye geçip sonraki versiyonu da megolamanlığa doğru giden uzun bir yoldur.

Acil olarak yardım alınabilecek ayar verme yeteneği gelişmiş insanlar tarafından ego'larının tekrar elden geçirilmesi konusunda danışmanlık alınmalıdır.

juliet dedi ki...

Hahah tespit raporunuz değerlendirmeye alınmıştır. Teşekkürler.

StummScream dedi ki...

Görevimiz :D

Sever dedi ki...

çok güzel anlatmışsın. bunu kişiler bazının dışında ülkeler ve kültürler için de uygulayabiliriz... Hatta en çok onun için uygulayabiliriz...

juliet dedi ki...

Bence de