16 Şubat 2016 Salı

Hayatta öğrendiğin en önemli şeyler nedir diye sorsanız, kuşkusuz ilk söyleceğim bir insanın sözlerinden çok eylemlerine bakmak gerektiğidir. İkisi arasında herhangi bir çelişki gördüğü zaman insan, kesinlikle eylemleri dikkate almalıdır. Çünkü bunun aksi yönünde fazla iyimser olmak, çok büyük ihtimalle insanı yanlış yerlere götürür. (Hatta hep.) Öğrendiğim diğer şey, insanın kendi hayatı için alacağı büyük kararlarda, gerçekten iyice düşünüp öyle hareket etmesinin neredeyse zorunlu olduğudur. Büyük kararlar almak için çok düşünmek zorunda olsak da zorunda olmadığımız en önemli şey de başkalarının düşüncelerine göre hareket etmektir. Başkalarının varlığına da "zorunlu" değiliz üstelik. Çünkü zaten hiçbir şey kalmıyor. 

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Yaradılanı seven Mevlana dahi 'olduğun gibi görün, görün gibi ol' diye isyan etmiş. İnsanoğlunun yüzyıllardır süren sorunu :) Fazla kötümser olmak da hiçbir yere götürmeyebilir. İnsanın alacağı tüm kararlar da bir düşünmesi gerekiyor zaten. İnsan sosyal bir varlıktır sözü tamamen zırvadır.

Sadece yorumu okuyunca çok saçma bir yorum oldu ama tüm yazıyı da yorumlamış oldum. Ama yazı da saçma değil, falan filan...

juliet dedi ki...

Söylediğim şey iyimserliğin aşırılığının yanlış olduğu. Kötümserliğin aşırılığının yanlış olduğu gibi..

Saçma değil tabii ki de