23 Mart 2015 Pazartesi

bohemian rhapsody lere çok önemli duyuru

Öncelikle, burası vikipedi sayfası olmadığı için yazdığım her şeyi açıklayacak değilim.  Burası blogger. Blog. Günlük gibi düşünün, günlüğe her cümlemi açıklamıyorum. Blogumun teması da "kafamdan, kalbimden, kolumdan, bacağımdan..geçenleri istediğim şekilde yazmak" Bu temayı da ben belirledim. 
Şimdi bir istisna olarak, evlerinizde huzurla oturmanız açısından sizlere bir açıklama yapacağım. 

Evet. Başlıyoruz. 

Benim bir şeyi yapmacık bulmam, size benim bir şeylerimi yapmacık bulma hakkını tanımadığımı göstermez. Çünkü hakları genel olarak ben tanımıyorum, birtakım haklardan da ben mahrum bırakmıyorum. Böyle bir yetkim olsaydı eğer, insanları edebiyatı özümsemeden yalnız "cool"luk aracı, sigarayla birleşince havalı saydıkları bir fotoğraf ögesi olarak kullanmaktan men ederdim. Çünkü hayatta en çok değer verdiğim kavramlar listesinin ilk sıralarında edebiyat geliyor. Bir fotoğrafa bakarak bunu nereden mi anlıyorum? Sadece fotoğrafa bakarak anladığımı kim söyledi? 

Ayrıca insanlardan birbirlerini birebir taklit etme hakkını da alırdım. Böylece özgünlük diye bir kavram daha rahat nefes alabilirdi. Böylece bohemian rhapsody diye de bir kavram hiç dünyaya gelmemiş olurdu. Çünkü bariz bir şekilde, birbirinin aynısı fotoğraflar, hareketler, stiller de olmamış olurdu. Böylece çemberin merkezinden uzaklaştıkça yapaylık diye de bir şey göze çarpmazdı. Yine öyle bir kavram hiç dünyaya gelmemiş olurdu. 
Sözüm çemberin merkezine, okuduğunuz kitaplara, sigaraya, siyah beyaz fotoğraflara değil yani ey bohemian rhapsody ler, sizin üyelerinizin birkaçından bizzat işittiğim "yapaylıklara" Aslında işitmemiş olsam da olay gayet açık ama burada hakkında yorum yapıyor olduğum şeyleri getirip sergileyemediğim için bunu pas geçiyorum. 

Ne yapayım anlamıyorsanız? Kendi aramızdaki "yoklukla sakat olmak" ve "bohemian rhapsody" gibi bazı sözlük dışı kavramları size daha nasıl açıklayabileceğimi hiç bilemiyorum. 

Ayrıca,
Hoşuna gitmiyorsa bakma, takip etme nedir, insanlar? Çok komik. Bakmadığım, incelemediğim şey hakkında kafadan atıp tutarak mı yorum yapacağım? 

Öyle yani, millet. Huzurlu geceler. 


9 yorum:

dilekce54.blogpot.com dedi ki...

Ne oldu demeyeceğim boşver diyeceğim kocaman boşver...

Unknown dedi ki...

Bohemian Rhapsody'ler olmasa Bohemian Rhapsody diye bir şaheser de çıkmazdı ama o yüzden bilemedim :) Yapaylık eleştirisini yapan kim bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla doğal olacağım ya da onların anladığı doğallık anlayışında yazacağım diye bir vaadini görmedim. İstersen yapaylığın manifestosunu yazar, her gün aynı şeyi paylaşırsın, kime ne? :)

juliet dedi ki...

Yok yok bohemian rhapsody o şarkıdan çok farklı bir anlamda hahah. Benim öyle arkadaşlar arasında kullandığımız sözlük dışı kavramlarım var.
Yapaylık eleştirisi yapan ben olduğum için, bana sana da yapay desek nolur gibi saçma bir soru geldiği için o cümleyi kurdum
Bence de ama.. Hahah.

juliet dedi ki...

hahah boşverdim

safransarı dedi ki...

Ilık süt iç
gece rahat uyutur

juliet dedi ki...

Haha Allah razı olsun

Little Fabien dedi ki...

İçinden geldiği gibi yazmışsın, çıplak ayaklı olmuş, güzel olmuş bence tüm post'ların. hangisi yapay mapay dedi sana , göster döverim! :) takipteyim, sevgiler
Gamze

juliet dedi ki...

Hahah kimse yapay demedi ben yapay dedim onlar da alındı hahah

juliet dedi ki...

Canım! :)